Аугео Фемили Естейт Розе 2018 е купаж между типичния български сорт Широка Мелнишка Лоза 80% и Сира 20%. Има бистър бледорозов искрящ цвят и балансирани цветни и плодови аромати на разцъфнал цвят, малини, ягоди и червени плодове. Виното е със средно тяло, високи киселини и сочност. Във вкусовете доминират червените плодове като ягоди и малини, откриват се също и бели череши, зрели ябълки, круши и прасковени нотки. Има свеж и дълъг финал. Произведено е в лимитирана серия от 2565 бутилки.

Аугео Фемили Естейт Розе 2017 е купаж между Широка Мелнишка Лоза и Каберне совиньон и Сира. Виното е свежо с плодови и цветни аромати и средно тяло. Долавят се ягода, манго и масло, типични за сорта, отглеждан единствено в южна България.  Вкусовете са допълнени и от пикантни нотки и червени плодове. За максимална наслада охладете виното до 12 градуса и го комбинирайте с ризото, сьомга, паста или пица. Аугео Фемили Естейт Розе 2017 спечели златен медал от China Wine and Spirits Awards 2018.

Сортът Широка Мелнишка носи това име заради широките листа на лозата, от която се получава гроздето, както и на Мелник, района, в който се отглежда. Няма аналог на сорта никъде в света. Гроздето от Широка Мелнишка идва от собствени лозови масиви, посадени през далечната 1955 година. Отличителни вкусове и аромати на вината, направени с Широка Мелнишка, са ягодите, червените плодове и билките, които могат да се открият и в двете реколти на Аугео Фемили Естейт Розе. Вината са със защитено географско указание Тракийска Низина.

 

Поръчай ОНЛАЙН  Аугео Фемили Естейт Розе 2018

                                             Аугео Фемили Естейт Розе 2017

Създаваме Изискани Български Вина

Проверка на възрастта

Натискайки ENTER декларирам, че имам навършени 18 години и съм отговорен за действията си.

Консумирайте отговорно