• Дебют за Аугео Фемили Естейт Ред Бленд 2022

  Най-новото предложение на Аугео Фемили Естейт Ред Бленд 2022 е купаж между сортовете Мелник, Каберне совиньон и Мерло. Виното има цвят на тъмна вишна. В ароматите се долавят зрели горски червени плодове, билки и канела. Вкусът е комплексен и богат, с нотки на свежест и дълъг финал. Потенциалът за отлежаване в бутилка е дълъг и вероятно виното би запазило добро развитие и силните си качества дори пет и повече години след бутилиране.

 • ЕКСКУИЗИТ УАЙНС, КОМПАНИЯТА ЗАД АУГЕО ФЕМИЛИ ЕСТЕЙТ, СЪС СЕРТИФИКАТ ЗА СПЕСТЕН CO2

  Екскуизит Уайнс допринесе за спестяването на 1.8 тона въглероден диоксид заради използването на корк. Това изчисли проучване за запазването на въглеродния диоксид, направено от Прайс Уотър Хаус Купърс и Ърнст и Янг за период от 12 месеца от 1 януари до 31 декември 2022. Ние купуваме само висококачествен натурален корк от Аморим Корк за всички вина на Аугео Фемили Естейт.

  EXQUISITE WINES EOOD

   

 • Успешен гроздобер 2022 на Аугео Фемили Естейт

  На 6 октомври 2022 приключи гроздобера на лозята на Аугео Фемили Естейт. Традиционно, последно бе набрано гроздето от традиционния български сорт широка мелнишка лоза от най-старите лозя на фирмата.

  И тази година три поколения от семейството на производителите на Аугео Фемили Естейт се включиха в гроздобера.

  През ноември предстои бутилирането на дългоочакваната реколта 2021.

   

 • Аугео Каберне Резерва с 5 звезди в КАТАлог за българското вино

  Аугео Фемили Естейт Каберне Совиньон Резерва 2015 получи най-високите 5 звезди в последното издание на КАТАлог на българското вино. Поздравления на българските производители, получили това отличие!

  Аугео Фемили Естейт Каберне Совиньон Резерва 2015 има аромат с подчертано богатство на асоциации – създава първи впечатления за сушено грозде, а след кратък престой на виното в чашата се допълват от карамфил, суха мента, мащерка и подправки. Вкусът е амалгамиран по цялата дължина, допълван от редуващи се тонове на сушени сладки плодове, сухи треви и тъмен шоколад.

 • Аугео ШМЛ спечели златен медал на The Balkans International Wine Competition 2021

  Аугео Фемили Естейт Широка Мелнишка Лоза и Мерло 2019 спечели златен медал на Балкански Международен Винен Конкурс (BIWC) 2021. На 10-тото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс 2021 се проведе в град Скопие, Северна Македония от 2 до 4 юни 2021 година. Винени експерти от над 20 държави, начело с председателя на журито г-н Константинос Лазаракис MW, журираха конкурса.

  „Горди сме, че най-новото ни червено вино, от местен български сорт, е оценено от журито на Балканския Международен Винен Конкурс. Годината беше трудна, това е единствения конкурс, на който вино на Аугео Фемили Естейт участва, затова сме щастливи от резултата“, сподели Гергана Манолова от семейството на производителите. „Това е трето участие на вина на Аугео Фемили Естейт в този конкурс и четвърти златен медал за наше червено вино“, добави тя.

  С участието си в престижния конкурс, Аугео Фемили Естейт за пореден път доказа, че българското вино е с отлични качества.

  Аугео Фемили Естейт Широка Мелнишка Лоза и Мерло 2019 включва 70% от типичния за Долината на Струма сорт и 30% мерло. Виното има цвят със среден интензитет с атрактивни пурпурни нотки. Ароматите са характерните за широка мелнишка лоза, ягоди, бели череши и червени плодове. Долавят се и отличителните за мерлото черна боровинка, къпина и шоколад. Вкусовете препотвърждават ароматите, като се откриват още плодови нотки. Виното има дълъг финал и потенциал за отлежаване. Серията е лимитирана от 2679 бутилки.

 • Аугео е в топ 6 в класацията МОИТЕ ЛЮБИМИ МАРКИ

  Augeo Family Estate е сред шестте предпочитани бранда в категория “Вино и винарски изби” в класацията Моите Любими Марки. Благодарение на подкрепата на нашите почитатели, Аугео достигна до втория етап от гласуването. То продължава между 7 и 15 юни 2021, и в него потребителите гласуват за една от  6-те продължаващи марки в различните категории, като целта на този етап е да покаже кои 3 марки в отрасъл продължават в трети последен кръг на класацията.

   

  Гласувайте за нас до 15 юни, за да стигнем до финала! https://mylovemarks.eu/vote.php

 • Първа българка с интервю за The Femme Vine

  За първи път българка дава интервю за The Femme Vine – място, което събира историите на жените с винени професии от цял свят. За емоцията, традицията, добрите практики и за историята на Аугео Фемили Естейт разказва Гергана Манолова от семейството на основателите.

   

  В интервюто Гергана дава съвет на тези дами, които са избрали да се посветят на виното като професия и разказва как самата тя е тръгнала по пътя на виното. Тя споделя и за мит, който трябва да бъде разбит, относно консумацията на бяло и червено вино сезонно, като препоръчва всяко вино да се пие в комбинация с правилната храна.

   

  Цялото интервю (на английски) ще откриете тук: https://www.thefemmevine.com/gergana-manolova

 • Аугео в класацията Моите Любими Марки

  Augeo Family Estate е сред 10те бранда в категория “Вино и винарски изби” в класацията Моите Любими Марки. Това е 13-то издание на единствената потребителска класация, като на 26 май 2021 г. стартира гласуването в първия етап. До 2 юни включително, всеки потребител може да подкрепи предпочитаната от него марка в общо 43 категории, като гласува за нея онлайн на адрес https://mylovemarks.eu. По време на този първи кръг се избират любими марки за всяка от подбраните категории в падащо меню. Този етап цели да отсее Топ 6 на най-предпочитаните брандове в различните отрасли. В следващия кръг продължават онези 6 марки в категория, събрали най-много потребителски гласове.

  Гласувайте за нас до 2 юни, за да продължим и в следващия кръг! https://mylovemarks.eu/vote.php
  Благодарим ви за подкрепата!

 • Аугео Руен 2018 е част от престижната класация DiVino Top 50

  Аугео Фемили Естейт Руен 2018 намира място сред петдесетте най-добри вина за 2020. Оценено от екипа на Дивино с 90 точки при дегустация през септември, за него Дивино пишат: Красив и искрящ наситен малинов цвят. Елегантен плодов нос с нотки на горски плодове, дим, карамел и смола. Свежо, стегнато и елегантно в устата със смолисто-опушен финал. Все още младо вино, което ще се разгръща красиво в следващите години. (2021-2024).

  Аугео Фемили Естейт Руен 2018 има гранатов цвят със среден интензитет. Ароматите са богати, като се откриват къпини, малини и ванилия. Във вкуса се долавя сладост в старта и центъра на вкуса заради плодовите акценти. Виното отлежава 7 месеца в нови 225л български дъбови бъчви, предимно първо зареждане, които дават по-интензивни нотки на дъб във вкуса. Има средни танини и дълъг финал.