• Аугео Руен 2018 е част от престижната класация DiVino Top 50

  Аугео Фемили Естейт Руен 2018 намира място сред петдесетте най-добри вина за 2020. Оценено от екипа на Дивино с 90 точки при дегустация през септември, за него Дивино пишат: Красив и искрящ наситен малинов цвят. Елегантен плодов нос с нотки на горски плодове, дим, карамел и смола. Свежо, стегнато и елегантно в устата със смолисто-опушен финал. Все още младо вино, което ще се разгръща красиво в следващите години. (2021-2024).

  Аугео Фемили Естейт Руен 2018 има гранатов цвят със среден интензитет. Ароматите са богати, като се откриват къпини, малини и ванилия. Във вкуса се долавя сладост в старта и центъра на вкуса заради плодовите акценти. Виното отлежава 7 месеца в нови 225л български дъбови бъчви, предимно първо зареждане, които дават по-интензивни нотки на дъб във вкуса. Има средни танини и дълъг финал.

   

 • Представихме Аугео Фемили Естейт Широка Мелнишка Лоза и Мерло 2019

  През декември 2020, точно преди празниците, представихме най-новото червено вино от семейството на Аугео Фемили Естейт – Аугео Фемили Естейт Широка Мелнишка Лоза и Мерло 2019.

  Аугео Фемили Естейт Широка Мелнишка Лоза и Мерло 2019 включва 70% от типичния за ‎Долината на Струма сорт и 30% мерло. Виното има цвят със среден интензитет с атрактивни ‎пурпурни нотки. Ароматите са характерните за широка мелнишка лоза, ягоди, бели череши и ‎червени плодове. Долавят се и отличителните за мерлото черна боровинка, къпина и ‎шоколад. Вкусовете препотвърждават ароматите, като се откриват още плодови нотки. ‎Виното има дълъг финал и потенциал за отлежаване. Серията е лимитирана от 2679 бутилки.‎

  Гроздето от Широка Мелнишка Лоза идва от собствени лозови масиви край село Враня, ‎посадени през далечната 1955 година. Сортът Широка Мелнишка Лоза носи това име заради ‎широките листа на лозата, от която се получава гроздето, както и на Мелник, района, в който ‎се отглежда. Няма аналог на сорта никъде в света. Мерло е интернационален сорт, ‎произлизащ от Франция. В нашата страна вирее добре в Тракийската низина в районите с ‎камениста почва и дълги слънчеви часове. Виното е със защитено географско указание ‎Тракийска Низина.‎

 • Успешно приключи гроздобера при Аугео

  На огледалната дата 10.10.2020 приключи гроздобера на широка мелнишка лоза от собствени лозови масиви на Аугео Фемили Естейт в землището на село Враня, посадени през далечната 1955 година. Традиционно се включиха три поколения от семейството на производителите.

  Екипът в продължение на часове събра големите и плътните гроздове, от които ще стане червено вино от широка мелнишка лоза. Сортът носи това име заради ‎широките листа на лозата, от която се получава гроздето, както и на Мелник, района, в който ‎се отглежда. Няма аналог на сорта никъде в света.

  Годината 2020 беше трудна не само заради цялостната пандемична обстановка, но и в резултат на честите превалявания през лятото, нетипични за региона. Въпреки това, качеството на гроздето е високо и очакването ни е виното да стане отлично, с потенциал за спечелване на медали от международни конкурси.

  Виното от миналогодишната реколта от месеци отлежава в дъбови бъчви и предстои да бъде бутилирано през октомври и показано на пазара по-късно тази година.

 • Аугео Фемили Естейт със златен медал на The Balkans International Wine Competition 2020

  Аугео Фемили Естейт Мелник 55 2018 е златен медалист на Балкански Международен Винен Конкурс (BIWC) 2020. Деветото издание на BIWC 2020 се проведе в Белград, Сърбия между 9 и 11 септември 2020. Наложи се два пъти датата да бъде променяна поради пандемичната обстановка. Винени експерти от над 20 държави, начело с председателя на журито г-н Константинос Лазаракис MW, журираха конкурса.
  „Предвид динамичната ситуация през годината, това е единствения конкурс, на който вино на Аугео Фемили Естейт участва, затова сме изключително горди от резултата“, сподели Гергана Манолова от семейството на производителите.
  Третото вино на Аугео Фемили Естейт от сорта Мелник 55 потвърди успеха на вече изчепраните по-ранни реколти. С участието си в престижния конкурс, Аугео Фемили Естейт за пореден път доказа, че българското вино е с отлични качества.
  Златният медалист Аугео Фемили Естейт Мелник 55 2018 има цвят на тъмна вишна. Интензивният аромат съчетава зрели горски плодове, ягоди, сушени плодове и акценти на горски билки и ванилов крем. Развива се в чашата, като при всяко ново завъртане и аериране се долавят нови акценти. Вкусът е комплексен и богат, със сладка атака и тонове на узрели плодове, канела и горски билки. Виното отлежава 12 месеца в нови 225л български дъбови бъчви, които дават интензивни нотки на дъб във вкуса. Има характерното за сорта средно като концентрация тяло и пикантен финал. Потенциалът за отлежаване в бутилка е дълъг и вероятно виното би запазило добро развитие и силните си качества дори 3 и повече години след бутилиране.

 • Екскуизит Уайнс, компанията зад Аугео Фемили Естейт, със сертификат за спестен CO2

  Екскуизит Уайнс допринесе за спестяването на 4.5 тона въглероден диоксид заради използването на корк. Това изчисли проучване за запазването на въглеродния диоксид, направено от Прайс Уотър Хаус Купърс и Ърнст и Янг за период от 12 месеца от 1 януари до 31 декември 2019. Ние купуваме само висококачествен натурален корк от Аморим Корк за всички вина на Аугео Фемили Естейт.

   

 • Аугео Фемили Естейт на ДиВино Топ 50 – Отменено

  Кои са най-добрите български вина за 2019? Може да разберете това и да ги опитате на 23 април 2020 в зала 6 на НДК. Сред тях ще бъде и едно от вината на Аугео Фемили Естейт.

  Всяка година дегустационният екип на DiVino определя DiVino Top 50 на българските вина на базата на редовни дегустации, които отразяват актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас.

  Празничното вечерно събитие DiVino Top 50 включва дегустация на широка селекция от най-високо оценените и наградени български вина за 2019. Забележителните вина ще се комбинират с подходящи кулинарни предложения.

  Дата на събитието: 23 април 2020, 18:00 часа, НДК зала 6.

  Събитието се отменя заради разпоредбите на Министерство на здравеопазването за превенция на Коронавирус.

   

  Билети: на www.vintageclub.bg, www.eventim.bg, www.bilet.bg, www.epaygo.bg

   

  За повече информация: https://www.facebook.com/events/2594183144181386/?active_tab=about

 • Аугео на Пролетното издание на Фестивал на винотo в Bulgaria Mall – Отложено

  За седма поредна година Bulgaria Mall организирa Фестивал на виното, който отваря гостоприемно врати за ценителите два пъти годишно. Аугео Фемили Естейт ще се включи в изданието за трети път.

  Фестивал на виното 2020 ще се проведе нa 28 и 29 март, на ниво партер в Bulgaria Mall. Над 30 винопроизводители и вносители ще вземат участие, предоставяйки селекция от разнообразни български и вносни вина. Аугео Фемили Естейт ще се представи с шест от своите наградени на международни конкурси вина.

  Повече детайли за събитието: https://www.facebook.com/events/130808781683888/?active_tab=about

  Събитието се отлага заради разпоредбите на Министерство на здравеопазването за превенция на Коронавирус.

 • Сляпа дегустация на червени вина от местни сортове – Отложено

  Аугео Фемили Естейт Руен 2017 ще бъде част от Сляпа дегустация на червени вина от местни сортове. Събитието е организирано от Асоциация на търговците на вино в България и ще се проведе на 18 март от 19 часа в Cafe 1920, наградено за най-доброто ново място според GoGuide.

  Ще дегустираме на сляпо вина от емблематичните български сортове – ранна мелнишка лоза, рубин, мавруд, руен, гъмза и сторгозия, както и редкия мелник 1300 юбилеен.

  Направете своята резервация на тел.: 0897247565. Вход за дегустацията: 15,00лв.

  Повече за събитието: https://www.facebook.com/events/193327171924244/

  Събитието ще бъде преместено през април, като датата предстои да бъде обявена.

 • Сляпа дегустация на Мелник 55 във Вино Оренда

  От къде произлиза този типичен Български сорт, от къде идва името му и защо го наричаме ендемит. Отговорите на тези въпроси ще потърсят Вино Оренда на 12 март, като организират сляпа дегустация на седем страхотни вина от сорта Мелник 55 от различни изби от Долината на р.Струма с различни реколти и различни методи на отлежаване. Едно от тях е най-новото предложение от Аугео Фемили Естейт Мелник 55 2018.

  Цена за Вход: 15лв. /при записани двама души- 12лв на човек/. Местата са ограничени- моля направете вашата резервация по мейл или телефон:

  asen.tsekov@vinoorenda.com ; 0889 623 606

  Повече информация – във фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/1588621851301938/

 • Дегустация на Аугео в SeeWines – Отложено

  На 19 март предстои дегустация на вината на Аугео Фемили Естейт за първи път в SeeWines Gallery. По време на събитието гостите ще чуят историята на Аугео от основателите и ще могат да дегустират шест вина от портфолиото, включително емблематичния Аугео Фемили Естейт Мелник 55 2016, двоен златен медалист в Китай.

  Събитието е с вход свободен! Заповядайте в Seewines Gallery на бул. България 106 – четвъртък, 19 март, 19:30 ч. Повече информация ще откриете във фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/1082836708745711/

  Събитието се отлага заради разпоредбите на Министерство на здравеопазването за превенция на Коронавирус.