Семейство

Семейство Манолови е свързано с виното от вече пет поколения. Когато Стоян започва да се занимава с винопроизводство през далечната 1897, едва ли е предполагал, че наследниците му ще продължат традициите във винопроизводство. Тънкостите на лозарството се предавали от баща на син през годините. Дядо Георги идва от семейство на земеделски производители, а името му означава земеделец, с корени от гръцките думи гео (земя) и ерго (работя). Съпругата му от вече 56 години, Мария, също има близки и роднини, които произвеждат вино за семейство и приятели от край време. Синът на Георги, Стоян, е кръстен на дядо си, първия винопроизводител в рода. Стоян от 25 години се състезава с баща си. Те разделят гроздето от семейните лозя на половина и всеки прави вино по свой начин, след което опитват и сравняват. Когато през 2015г. Георги признал, че виното на сина му е по-добро, Стоян получил най-високата оценка – тази от баща си. Тогава решил, че трябва да сподели изтънченото вино с повече хора. Тогава се родила и мечтата за собствена изба и винен бранд. С реализацията се заема дъщеря му Гергана, винен ентусиаст и маркетинг специалист. Това става точно 120 години след като пра-пра-дядо и Стоян първи започва да се занимава с винопроизводство.

Лозя

Насажденията от собствени лозя са от типичните български сортове с широка мелнишка лоза, мелник 55 и руен, като лозите са в района на село Враня, на 12 км от Мелник.

Augeo Family Estate

Линия на времето

Location

Мечта

Ражда се мечтата за собствен винен бранд

2015

Location

Създаване

Благоприятна година за отглеждане на грозде. Първото ни вино Аугео Мелник 55 е в процес на създаване.

2016

Location

Награда

Аугео Мелник 55 2016 се продава ексклузивно в ресторант The View и печели първия си медал на международен конкурс в Англия

2017

Location

Успехи

Аугео Мелник 2016 печели двоен златен медал от CWSA Китай, а през април към портфолиото се присъединяват и Аугео Совиньон Блан, Аугео Шардоне, Аугео Розе и Аугео Екскуизит Розе.

2018

Location

Гордост

Аугео Фемили Естейт Екскуизит Розе 2017 спечели златен медал на Sélections Mondiales des Vins Канада през юни. От август Аугео Розе 2017 е носител на златен медал, а Аугео Совиньон блан 2017 завоюва ‎сребро от China Wine and Spirits Awards ‎‎2018. Seal of Approval – бронзов медал спечели Аугео Фемили Естейт Шардоне Барел 2016 на AWC International Wine Challenge във Виена. Вече всички вина на Аугео Фемили Естейт са медалисти!

2018

Location

Развитие

Брандът Аугео се развива още. През октомври 2018 представихме новите Аугео Руен 2017, Аугео Мавруд Резерва 2016 и Аугео Мерло Резерва 2016, както и новата реколта на Аугео Мелник 55 2017.

2018

Създаваме Изискани Български Вина

Проверка на възрастта

Натискайки ENTER декларирам, че имам навършени 18 години и съм отговорен за действията си.

Консумирайте отговорно