Аугео

Аугео идва от латински. Augeo е формата за първо лице единствено число на глагола augēre, което в превод означава раста, нараствам, разраствам се, но също така и почитам, уважавам.
Нашето вино е отражение на името си, тъй като значението му поставя началото и дава хоризонт за перспектива и растеж, а едновременно с това показва и уважение и почит към предците ни и към земята ни.

Нашите вина

През април 2018г портфолиото на Аугео Фемили Естейт бе допълнено с четири нови вина.

Аугео Фемили Естейт Совиньон Блан 2017 е елегантно бяло вино със средно тяло. Нежно и свежо вино с бледожълт цвят със зелени оттенъци.

Аугео Фемили Естейт Шардоне Барел 2016 следва тенденциите в производството на Шардоне като комплексните аромати и вкусове са допълнени от присъствието на дъб, а не са доминирани от него. То има приятен бледожълт цвят. Комплексните аромати на тропически плодове като ананас и портокалова коричка, кайсия и бели плодове.

Аугео Фемили Естейт Розе 2017 е купаж от българския сорт Широка Мелнишка с Каберне Совиньон и Сира. То ще ви пренесе на брега на френската ривиера заради провансалския си стил.

Аугео Фемили Естейт Екскуизит Розе 2017 е за почитателите на изискани розета. Има фантастичен наситен розов цвят и комбинира добре допълващите се сортове Сира и Каберне совиньон.

През есента на 2018 очакваме и наследника от новата реколта на виното с няколко международни признания Аугео Фемили Естейт Мелник 55. За тези, които харесват типичните български сортове сме планирали и Аугео Фемили Естейт Руен 2017.

Аугео Мелник 55

С нотки на зрели плодове, сушени плодове, билки, карамфил и дори цветни аромати.

Мелник 55

2998

Произведени бутилки

2

Награди