Аугео Фемили Естейт Мелник 55 2018 има цвят на тъмна вишна. Интензивният аромат съчетава зрели горски плодове, ягоди, сушени плодове и акценти на горски билки и ванилов крем. Развива се в чашата, като при всяко ново завъртане и аериране се долавят нови акценти. Вкусът е комплексен и богат, със сладка атака и тонове на узрели плодове, канела и горски билки. Виното отлежава 12 месеца в нови 225л български дъбови бъчви, които дават интензивни нотки на дъб във вкуса. Има характерното за сорта средно като концентрация тяло и пикантен финал. Потенциалът за отлежаване в бутилка е дълъг и вероятно виното би запазило добро развитие и силните си качества дори 3 и повече години след бутилиране. Аугео Фемили Естейт Мелник 55 2018 е златен медалист на The Balkans International Wine Competition 2020.

Аугео Фемили Естейт Мелник 55 2017 има наситен цвят с красив нюанс на вишна. Интензивен аромат, комбиниращ тъмна череша, зрели горски плодове, сухи тютюневи листа и бадемови ядки. На вкус има мека и обемна атака, допълнени от сладост и кадифеност, преливащи по между си от центъра до финала. Има хармоничен вкус, допълнен от акценти на костилка, тъмна вишна, сухи горски треви и нотки на тъмен шоколад. Аугео Мелник 55 2017 отлежава в български дъбови бъчви 9 месеца, които му придават приятни дъбови нюанси и нотки на тютюн, подчертаващи неговата зрялост и развитие.
Аугео Фемили Естейт Мелник 55 2017 спечели бронзов медал с 86 точки от International Wine Challenge 2019 в Англия. Реколтата на Аугео Мелник 55 2017 е изчерпана.

Аугео Фемили Естейт Мелник 55 2016 спечели два медала от международни конкурси – Commended Winner на International Wine Challenge 2018 в Англия през ноември 2017 и Двоен златен медал от China Wine and Spirits Awards CWSA Best Value 2018 в Китай през февруари 2018.  Аугео Мелник 55 2016 е с характерен пурпурно червен цвят, интензивен и добре балансиран аромат, и нотки на зрели плодове, сушени плодове, билки, карамфил и цветни аромати, заедно с дъбовите нотки от френски бъчви се усещат и във вкуса на виното. Реколтата на Аугео Мелник 55 2016 е изчерпана.

Сортът Мелник е уникален, отглеждан единствено в югозападна България по долината на река Струма. Всъщност сортът се казва “ранна мелнишка лоза”, и е резултат от кръстоска между широка мелнишка лоза с френския сорт валдигие. Името Мелник 55 е в резултат на поредния номер на експеримент за изтегляне на зреенето на сорта широка мелнишка лоза, който се е оказал успешен.

Никъде по света не се среща вино със същите характеристики като Мелник 55. Опити да се отглежда сорта на други места по света се провалят, тъй като климата, необходим за отглеждането на Мелник 55, е уникален за страната ни. Аугео Фемили Естейт Мелник 55 е произведено според съвременните тенденции във винопроизводството, което помогна да създадем вино, което е чудесен представител на този сорт.

 

Мелник 55 –  РЕКОЛТАТА Е ИЗЧЕРПАНА