Аугео Фемили Естейт Мелник 55 е вино с пурпурно червен цвят, интензивен и добре балансиран аромат. Откриват се нотки на зрели плодове, сушени плодове, билки, карамфил и цветни аромати. Виното е отлежавало във френски дъбови бъчви, които му придават приятни дъбови нюанси и нотки на тютюн, подчертаващи неговата зрялост и развитие. Плодовите и цветни аромати, заедно с дъбовите нотки се усещат и във вкуса на виното. Аугео Фемили Естейт Мелник 55 е със средни танини и киселини, добра плътност и трайност. Аугео Фемили Естейт Мелник 55 2016 спечели два медала от международни конкурси – Commended Winner на International Wine Challenge 2018 в Англия през ноември 2017 и Двоен златен медал от China Wine and Spirits Awards CWSA Best Value 2018 в Китай през февруари 2018. Първото вино на Аугео Фемили Естейт се продава в ресторант The View София,
както и избрани магазини и ресторанти в страната.

 

Сортът Мелник е уникален, отглеждан единствено в югозападна България по долината на река Струма. Всъщност сортът се казва “ранна мелнишка лоза”, и е резултат от кръстоска между широка мелнишка лоза с френския сорт валдигие. Името Мелник 55 е в резултат на поредния номер на експеримента, който се е оказал успешен.

Никъде по света не се среща вино със същите характеристики като Мелник 55. Опити да се отглежда сорта на други места по света се провалят, тъй като климата, необходим за отглеждането на Мелник 55, е уникален за страната ни. Аугео Фемили Естейт Мелник 55 е произведено според съвременните тенденции във винопроизводството, което помогна да създадем вино, което е чудесен представител на този сорт.