Аугео Фемили Естейт Широка Мелнишка Лоза и Мерло 2019 спечели златен медал на Балкански Международен Винен Конкурс (BIWC) 2021. На 10-тото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс 2021 се проведе в град Скопие, Северна Македония от 2 до 4 юни 2021 година. Винени експерти от над 20 държави, начело с председателя на журито г-н Константинос Лазаракис MW, журираха конкурса.

„Горди сме, че най-новото ни червено вино, от местен български сорт, е оценено от журито на Балканския Международен Винен Конкурс. Годината беше трудна, това е единствения конкурс, на който вино на Аугео Фемили Естейт участва, затова сме щастливи от резултата“, сподели Гергана Манолова от семейството на производителите. „Това е трето участие на вина на Аугео Фемили Естейт в този конкурс и четвърти златен медал за наше червено вино“, добави тя.

С участието си в престижния конкурс, Аугео Фемили Естейт за пореден път доказа, че българското вино е с отлични качества.

Аугео Фемили Естейт Широка Мелнишка Лоза и Мерло 2019 включва 70% от типичния за Долината на Струма сорт и 30% мерло. Виното има цвят със среден интензитет с атрактивни пурпурни нотки. Ароматите са характерните за широка мелнишка лоза, ягоди, бели череши и червени плодове. Долавят се и отличителните за мерлото черна боровинка, къпина и шоколад. Вкусовете препотвърждават ароматите, като се откриват още плодови нотки. Виното има дълъг финал и потенциал за отлежаване. Серията е лимитирана от 2679 бутилки.