Аугео Фемили Естейт Мерло Резерва 2016 е златен медалист на престижния конкурс в Германия Mundus Vini. Заради високото си качество, виното се пребори заслужено за златен медал на пролетната дегустация на Mundus Vini измежду 7200 участващи вина от цял свят.

Конкурсът се провежда в Нойщад за двадесет и четвърти път, като тази година дегустациите се състояха между 19 и 24 февруари. Международно жури от 260 вино специалисти, включително и седем българи, оценяваха вината от общо 156 световни винени региона.

„Качестово на вината, които журито на конкурса оцени тази година, бе впечатляващо“, разказа Кристиан Уолф, директор на дегустацията на Мундус Вини. „Останахме доволни, че в състезанието участваха вина с разнообразен произход – освен от Европа дегустирахме вина от Австралия, Чили, Южна Африка, Китай.“

Награденото на Мундус Вини Аугео Фемили Естейт Мерло Резерва 2016 има възможност да бъде презентирано на щанда на медалистите на предстоящото винено изложение Провайн в Дюселдорф между 17 и 19 март.

Български производители спечелиха общо 23 вина на това издание на Мундус Вини, като донесоха поводи за гордост за нашата страна и затвърдиха мястото си на световната винена карта.