Семейство

Семейство Манолови е свързано с виното от вече пет поколения. Когато Стоян започва да се занимава с винопроизводство през далечната 1897, едва ли е предполагал, че наследниците му ще продължат традициите във винопроизводство. Тънкостите на лозарството се предавали от баща на син през годините. Дядо Георги идва от семейство на земеделски производители, а името му означава земеделец, с корени от гръцките думи гео (земя) и ерго (работя). Съпругата му от вече 56 години, Мария, също има близки и роднини, които произвеждат вино за семейство и приятели от край време. Синът на Георги, Стоян, е кръстен на дядо си, първия винопроизводител в рода. Стоян от 25 години се състезава с баща си. Те разделят гроздето от семейните лозя на половина и всеки прави вино по свой начин, след което опитват и сравняват. Когато през 2015г. Георги признал, че виното на сина му е по-добро, Стоян получил най-високата оценка – тази от баща си. Тогава решил, че трябва да сподели изтънченото вино с повече хора. Тогава се родила и мечтата за собствена изба и винен бранд. С реализацията се заема дъщеря му Гергана, винен ентусиаст и маркетинг специалист. Това става точно 120 години след като пра-пра-дядо ѝ Стоян първи започва да се занимава с винопроизводство.

Augeo Family Estate

Линия на времето

Location

Мечта

Ражда се мечтата за собствен винен бранд

2015

Location

Създаване

Благоприятна година за отглеждане на грозде. Първото ни вино Аугео Мелник 55 е в процес на създаване.

2016

Location

Награда

Аугео Мелник 55 2016 се продава ексклузивно в ресторант The View и печели първия си медал на международен конкурс в Англия

2017

Location

Успехи

Аугео Мелник 2016 печели двоен златен медал от CWSA Китай, а през април към портфолиото се присъединяват и Аугео Совиньон Блан, Аугео Шардоне, Аугео Розе и Аугео Екскуизит Розе.

2018

Location

Гордост

Аугео Фемили Естейт Екскуизит Розе 2017 спечели златен медал на Sélections Mondiales des Vins Канада през юни

2018