Новата реколта на Аугео Фемили Естейт Широка Мелнишка Лоза и Мерло 2021 също съдържа 30% мерло. Виното има ясен и ярък рубинен цвят. В ароматите се долавят типичните за местния български сорт широка мелнишка лоза червени плодове като ягоди, череши и вишни, както и къпина, малина и тъмен шоколад. Във вкусовете се усещат още цветни и плодови нотки, както и такива на подправки. Виното не е било в контакт с дъбови бъчви, което го прави свежо и дава възможност уникалните характеристики на сортовете да изпъкват. Има меки и балансирани танини, средно тяло и дълъг финал. Добра комбинация с храна би било плато сирена, ястия с червено месо, както и десерти с шоколад.

Реколтата е изчерпана.

Аугео Фемили Естейт Широка Мелнишка Лоза и Мерло 2019 включва 70% от типичния за Долината на Струма сорт и 30% мерло. Виното има цвят със среден интензитет с атрактивни пурпурни нотки. Ароматите са характерните за широка мелнишка лоза, ягоди, бели череши и червени плодове. Долавят се и отличителните за мерлото черна боровинка, къпина и шоколад. Вкусовете препотвърждават ароматите, като се откриват още плодови нотки. Виното има дълъг финал и потенциал за отлежаване. Серията е лимитирана от 2679 бутилки.

Гроздето от Широка Мелнишка Лоза идва от собствени лозови масиви край село Враня, посадени през далечната 1955 година. Сортът Широка Мелнишка Лоза носи това име заради широките листа на лозата, от която се получава гроздето, както и на Мелник, района, в който се отглежда. Няма аналог на сорта никъде в света. Мерло е интернационален сорт, произлизащ от Франция. В нашата страна вирее добре в Тракийската низина в районите с камениста почва и дълги слънчеви часове. Виното е със защитено географско указание Тракийска Низина.

Аугео Фемили Естейт Широка Мелнишка Лоза и Мерло 2019 е златен медалист на The Balkans International Wine Competition 2021.

Реколтата е изчерпана.