На огледалната дата 10.10.2020 приключи гроздобера на широка мелнишка лоза от собствени лозови масиви на Аугео Фемили Естейт в землището на село Враня, посадени през далечната 1955 година. Традиционно се включиха три поколения от семейството на производителите.

Екипът в продължение на часове събра големите и плътните гроздове, от които ще стане червено вино от широка мелнишка лоза. Сортът носи това име заради ‎широките листа на лозата, от която се получава гроздето, както и на Мелник, района, в който ‎се отглежда. Няма аналог на сорта никъде в света.

Годината 2020 беше трудна не само заради цялостната пандемична обстановка, но и в резултат на честите превалявания през лятото, нетипични за региона. Въпреки това, качеството на гроздето е високо и очакването ни е виното да стане отлично, с потенциал за спечелване на медали от международни конкурси.

Виното от миналогодишната реколта от месеци отлежава в дъбови бъчви и предстои да бъде бутилирано през октомври и показано на пазара по-късно тази година.