Две вина на Аугео Фемили Естейт завоюваха медали от China Wine and Spirits Awards Best Value 2019 в Китай.
Със своя златен медал Аугео Фемили ‎Естейт Каберне Совиньон 2017 е единственото наградено българско био вино на това издание на конкурса, а с бронз Аугео Фемили Естейт Руен 2017 е единствен представител на уникалните за страната ни сортове.

Конкурсът е най-голeмия и най-влиятелния в Китай – страната, която е на път да стане най-големия вносител на вино и алкохолни напитки в света и в момента е най-бързо развиващият се пазар за вино в света.

„Развълнувана съм от успехите на нашите вина“, сподели ‎Гергана Манолова, маркетингов директор и съдружник във фирмата ‎производител Екскуизит ‎Уайнс. „Получаваме първо отличие за новата ни био серия с Аугео Фемили ‎Естейт Каберне Совиньон 2017 и постигаме поредно постижение с Аугео Руен 2017 и това ме радва искрено“, добави тя.

В средата на януари в Хонг Конг се събраха 100 членове на журито на конкурса, за да дегустират на сляпо и да дадат своята оценка за хиляди вина на производители от целия свят. Ключов елемент във формирането на резултата беше качеството на виното.

„Членовете на журито са професионалисти в индустрията, избрани заради своята експертиза в сферата на виното и познаването на търсенията на пазара. Медал за вино от CWSA Китай е доказателство за изключително качество“, разказва Ю Конг Чоу, представител на конкурса.

Златният медалист Аугео Фемили Естейт Каберне Совиньон 2017 е био вино в лимитирана серия от 1809 бутилки. Има гранатов цвят със среден до дълбок интензитет. В аромата се долавят сушени плодове, подправки, сушен домат и горски треви. Вкусът ‎е концентриран с подчерана хармония веднага след опитване и в центъра. Кадифеният финал се допълва от пикантни нотки, кореспондиращи с ‎ароматите на сушени сини сливи и горски билки. Виното е едно от четирите био предложения в портфолиото на Аугео заедно с Каберне Совиньон Резерва 2015, Ред Бленд Резерва 2015 и Аугео Сира&Мерло 2016.

Аугео Фемили Естейт Руен 2017, носител на бронзов медал от конкурса, е вино с тъмен виолетов цвят и приятен плодов аромат. Интензитетът на аромата е изявен, като се откриват аромати на червени и черни горски плодове, флорални нотки, стафиди и други сушени плодове, както и аромати на горски билки. Виното е отлежавало във френски дъбови бъчви 7 месеца, което придава на вкуса и леки нюанси на дъб. Тялото е плътно и сочно, с много меки и сладки танини с приятен послевкус. Аугео Руен 2017 вече получи един медал в Англия от International Wine Challenge през ноември 2018.

Вината на Аугео Фемили Естейт са носители на медали от винени конкурси на три континента. ‎Всички бели и червени вина, както и розетата на Аугео Фемили Естейт могат да бъдат опитани на лозята на бранда, които се намират в село Враня, на 12 км от Мелник, на 16 февруари в рамките на дните на отворените врати на винарните от мелнишкия регион по повод предстоящия празник на виното Трифон Зарезан.