Малък сечко и Трифон Зарезан не успяха да се споразумеят за хубаво време и в празничния ден валя обилен дъжд. Това наложи и промяна на оригинално планираната локация на събитието, лозята на Аугео Фемили Естейт. В 10 часа екипът на Аугео беше готов да посрещне първите си гости на централния площад на село Враня. Имаше всичко необходимо за празника – отворени бутилки от всички вина на Аугео, вкусна храна и много музика.

 

За доброто настроение през целия ден се грижеха Фолклорен Танцов Театър Найден Киров от Русе и още един оркестър от местни изпълнители. На хорото се хванаха както гости на събитието, така и местни жители на селото.

Освен оригинално планираната вертикална дегустация на три реколти  Аугео Мелник 55 и две реколти Аугео Руен, посетилите събитието дегустираха предпремиерно най-новото вино на Аугео, все още небутилираното червено Аугео Фемили Естейт Широка Мелнишка Лоза 2019.

Денят не мина без ритуалното зарязване и водосвет. Поп Ангел от Враня пожела добра реколта и берекет, а гостите зарязаха няколко лози от сорта широка мелнишка лоза в близост до центъра на селото.

Честването на Трифон Зарезан и тази година се проведе в рамките на събитието на Винени Маршрути Мелник „Дни на Отворени Врати в Мелнишко“. Повече снимки от събитието ще откриете в социалните мрежи на Аугео https://www.facebook.com/AugeoFamilyEstate/ и https://www.instagram.com/augeofamilyestate/