Аугео Мелник 55 е вино с пурпурно червен цвят. Има интензивен и добре балансиран аромат. Може да откриете нотки на зрели плодове, сушени плодове, билки, карамфил и дори цветни аромати. Виното е отлежавало във френски дъбови бъчви, които му придават приятни дъбови нюанси и нотки на тютюн, подчертаващи неговата зрялост и развитие. Плодовите и цветни аромати, заедно с дъбовите нотки се усещат и във вкуса на виното. Аугео Мелник 55 е със средни танини и киселини, добра плътност и трайност. Първото вино на Аугео Фемили Естейт се продава ексклузивно в ресторант The View София.

Сортът Мелник е уникален, отглеждан единствено в югозападна България по долината на река Струма. Всъщност сортът се казва “ранна мелнишка лоза”, и е резултат от кръстоска между широка мелнишка лоза с френския сорт валдигие. Името Мелник 55 е в резултат на поредния номер на експеримента, който се е оказал успешен.
Никъде по света не се среща вино със същите характеристики като Мелник 55, тъй като сорта е от ендемичен вид – ботанически вид, който расте на ограничена територия. Опити да се отглежда сорта на други места по света се провалят, тъй като климата, необходим за отглеждането на Мелник 55, е уникален за страната ни. Аугео Мелник 55 е произведено според съвременните тенденции във винопроизводството, което помогна да създадем вино, което е чудесен представител на този сорт.